Kineziológia

Touch for Health

1964-ben Amerikában DR JOHN F. THIE megalapította a kineziológia törzsét, a TOUCH FOR HEALTH elnevezésű ágat. /Érintés az egészségért vagy Gyógyító érintés/ A TFH az első egyszerű, valóban holisztikus egészségmegőrző és preventív rendszer, amely mindenki számára hozzáférhető. 
Célja, hogy az egészséggondozás családi körben is folytatható legyen. Segíti az embereket abban, hogy a saját belső gyógyító erejüket kibontakoztathassák. 
A TFH a keleti gyógymódok és a nyugati medicína szintézise, összekapcsolja a kiropraktika, akupresszúra, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit. A kineziológia tudományát hasznosítva a testben lévő blokkokat energiakiegyenlítéssel oldja. Aktiválja a szervezet öngyógyító energiáját, az egészség megtartása vagy helyreállítása érdekében.

„Az egészség: testi, szellemi és lelki harmónia” 

Brain Gym

A KINEZIOLÓGIA egyik legrégebbi ágát az EDU-Kineziológiát egy amerikai gyógypedagógus házaspár fejlesztette ki, mely BRAIN GYM, avagy "agytorna" néven vált ismertté hazánkban. Egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. Az Agytornát használó tanárok különösebb erőfeszítés nélkül fel tudják kelteni a gyermekekben is az önfejlesztés iránti érdeklődést. Az Agytorna ismeretének birtokában a diákok agyfélteke összehangolását /agyintegrációt/ is el tudják végezni, mely a tanulók teljesítmény növekedését vonja maga után. Mind óvoda pedagógusok, mind általános és középiskolai tanítók, tanárok be tudják építeni a módszert munkájukba. Használható a rendszer a felnőttoktatásban is. De szülőknek is segítséget nyújt abban, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra. „A mozgás a tanulás kapuja”

One Brain

A KINEZIOLÓGIA egyik legmélyebb ágát a THREE IN ONE/Három az egyben koncepció ONE BRAIN/Egy agy módszerét három zseniális amerikai személyiség: Gordon Stokes (a Touch for Health ágban megszerzett ismereteit mélyítette el), Daniel Whiteside (viselkedéskutatás egyik kiemelkedő személyisége) és Candace Callaway (metafizikai ismeretek tanára) a hetvenes évek elején dolgozta ki. A módszer gyengéd, nem időigényes, hatékony képesség-és személyiségfejlesztő, stresszoldó rendszer, mely minden szinten egyensúlyba hozza a pácienst, s nemcsak a tudatos elmében, hanem főleg a tudat alatt meghúzódó érzelmi stresszeket oldja. Az izomteszt segítségével segít felhozni a régen elfelejtett negatív tapasztalatokat, melyek befolyásolják jelenlegi reakcióinkat. A múltban bekövetkezett stresszeinket feloldva képesek vagyunk másképpen gondolkozni, másképpen hozzáállni környezetünkhöz, dolgainkhoz. Képesek vagyunk megvalósítani önmagunkat, felszínre hozni minden képességünket, hogy kiegyensúlyozottan, boldogan, sikeresen és egészségesen élhessünk itt és most a jelenben. Kezünkbe tudjuk venni saját életünk irányítását felelősséget vállalva kizárólag önmagunkért, gondolatainkért, cselekedeteinkért.
„A végtelen lehetőség mindenki előtt nyitva áll.” /Carol Ann Hontz/ 

Stress Release

A WELNESS kineziológia, a JÓ KÖZÉRZET KINEZIOLÓGIÁJA, másnéven Stress Release, magyarul egyszerű stressz lebontás. Selye János stressz elméletét alkalmazta a gyakorlatban Dr Wayne Topping amerikai kineziológus. Nagyon egyszerű és mégis igen mélyreható módszerrel tanít meg stresszmentesen, jó közérzetben élni. Könnyebbé tesszük a változtatást sok stresszkezelő technika és stratégia bemutatásával, segítünk a stresszmentes életmód kialakításában. Ezek az élet minden területén alkalmazhatóak. Miután korlátjaink gátolnak minket a sikeres és boldog élet kialakításában, ezért hitrendszereink átalakításával megszüntethetjük azokat. A kineziológia egyik legkézzelfoghatóbb, mindenki számára működtethető ága. A Welness Kineziológiai használatával megbirkózhat félelmeivel, kiterjesztheti tudatosságát és elérheti maximális teljesítőképességét! "Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit"- vallja Wayne.

Hiperton-X

Frank Mahony nevéhez fűződik a módszer kidolgozása. Mahony megállapítása szerint a hípertóniás - feszült- izom zavart okoz a központi idegrendszerben, és korlátozottá válik az agy képessége a szenzorikus információk – olvasott, írott, verbális kifejezések, érintések, mozgások – feldolgozására. A HT-X segítségével megszüntetjük az izom hypertóniát, s ezzel nemcsak a test teljesítőképessége növekszik, hanem az agy képessége is az információk világos feldolgozására. Nyújtott állapotban vizsgálva az izmot, az indikátorizom gyengesége hipertóniát jelez. s ezt izometrikus ellennyomással tesszük feszültségmentessé.

LEAP

A LEAP módszert Richard Utt és Dr Sheldon Deal dolgozták ki. Ötvözték benne az alkalmazott fiziológiát, a kínai akupunktúrát, az indiai mudrákat, az anatómiát, a kineziológiát. Gyakorlatilag fekvő helyzetben teszteli a klienst, és bizonyos fej és test pontok mudrákkal kombinált érintésével lép kapcsolatba egyes agyi területekkel. Izomtesztelés segítségével kideríti, hogy mely agyterületeken akadályozott az információáramlás. A tesztelést követően akupunktúrás pontok összefogásával korrigál, melyekkel tartós változást hoznak létre. 

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528