Szeretni nem azt jelenti, hogy két ember egy igát von, hanem …

Hanem?

Egyetértek Kovalskyval, hogy „bíztatni, repülni át egy világon”! Mit jelent ez? Ez kőkemény munka? Vagy csak egy érzés, elfogadás? Nem tudom. Talán mindkettő.

Tegnap este Müller Péter Szeretetkönyvét hallgattam az Édesanyámmal, Ildi Mamival, és a Barátnőimmel élőben Papadimitriu Athina előadásában Sárospatakon.

Szenvedély, érzelem, érzések, gondolatok, romantikus gitárhangok, gyönyörű énekhangok, férfi és nő, pezsgő, piros, spanyol, francia, magyar dallamok, csodálatos előadásban.

És közben próza a Szeretetkönyvből.

Müller Péter írásai kísérik az életem. Sok mindent olvastam tőle. Csodálom. Érzem a sorait, a gondolatait. Alámerülök, ha olvasom, és utána felemeli a lelkem. Segít az utamon. Minden sorában szembe nézek magammal, és merengek a Szeretetről, a Szerelemről, a Feltételnélküliségről, a Gondviselésről, a Férfiról a Nőről, az Életművészetről. Mit jelent ez a földi életem során? Elérhető? Ha nem akkor tanulható? Vagy egyszerűen csak érezhető? Törekszem. Próbálkozom. Olyan sok mindenre választ adnak a könyvei. És sok mindenre vágyást is kiváltanak. Az érzésekre a szeretésre!

Édesapám zenélt, zongorázott, tangóharmonikázott, énekelt, mulattatott, mulatott, Szeretett. Minden kellemes, családi, baráti, borozós estét azzal fejezett be, hogy „Szeressük egymást gyerekek”. Gyermekkorunktól ezt énekeltük. Ez volt a hitvallása. A fejfáján is ezt olvashatjátok! Nyugodj békében!

 

„Aki jól szeret, az idővel nem "kijózanodik", hanem egyre részegebb lesz. Ha láttál már öregeket, akik egy emberöltő után is görcsösen fogják egymás kezét, tudod, miről beszélek. Ritka, de van még ilyen.”

 

Jó lenne egyre részegebbnek lenni.

Jó lenne megfogalmazni mit jelent nekem? Hol tartok a szeretet sárga útján?

Jó lenne éretten tudni és vállani a Szeretést mindig, mindenhol!

A családom, a rokonaim, a barátaim felé…

Azt hiszem, a gyermekeim felé tudom gyakorolni a legjobban. Élvezem, ahogy szárnyalnak! Élvezik az életet. Megdolgoznak érte. Kíváncsian figyelem és támogatom őket a magukra találás útján.

Együtt

 

„A tévedés is fontos. A csalódás is fontos. A kiábrándulás is. A találkozás is fontos, de az elválás is. Fontos a boldogság és a boldogtalanság. A közöny és a szenvedély is fontos. Az árulás is és a bűnbánat is. Fontos az egyedüllét gyötrelme és a kapcsolatok elviselhetetlensége. Az elhagyás és a visszatérés. Fontos a hűség és, sajnos, a hűtlenség is kihagyhatatlanul fontos. Mindent meg kell tapasztalnunk, rosszat és jót. Mindent át kell élnünk. Csak akkor lehetünk valóban egymáséi, ha már minden álruhát, gátlást, önzést, félelmet, csalódást, szenvedélyt, hazugságot levetettünk magunkról.”

 

Ebben van mit gyakorolni…

Vágyom…

Elérem…

…mert tanulok bíztatni, repülni egy világon át.

Share

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528