Sajtóközlemény

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.png

Cím: „Do it Sárospatak”

Egészséges(ebb) életmódra, több mozgásra ösztönző workshop több előadóval, színes programokkal

2021. augusztus. 27-29.


A program a Sárospatak város által kiírt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program CLLD HELYI FELHÍVÁS keretében meghirdetésre került, Mozdulj, Sárospatak! című TOP-7.1.1-16-H-083-10 kódszámú helyi felhívásnak keretében a Lívják Emília egyéni vállalkozó által benyújtott „Do it Sárospatak!”” megnevezésű projekt valósul meg.
A támogatás összege: 4.914.513 Ft

A program szervezésének oka, hogy a szervezők úgy látják, Sárospatakon szükség van olyan, a lakosság által térítésmentesen igénybe vehető, többnapos hobbi és szabadidős jellegű sportolási programokra, amelyek a helyi adottságokra épülnek, és amelyek a sportolási lehetőségeken túl, az egészséges életmódot hirdető, életmódbeli szemléletváltást elindító foglalkozásokon és előadásokon való részvételt is biztosítják.

A szervező Livják Emília mesteroktató, testnevelő tanár, gyógytestnevelő tanár, kineziológus. Gyermekkorától aktív sportoló. Tanulmányait Budapesten folytatta a Testnevelési Egyetemen (TF). Elvégezte a Testnevelési Egyetem Rekreátor Sportszervező Menedzser, Fejlesztő pedagógus szakirányát is, mely által specializálta szaktudását. Egyéni vállalkozóként számos tevékenységet folytat: kineziológus, sport és szabadidős képzéseket tart, kompetenciafejlesztő tréner, gyógytestnevelő tanár. 

2004 óta a Zempléni Lovas Egyesület elnöke. Az „Óriás leszel” Sportkonferencia és gyermekfesztivál szervezését és lebonyolítását végezte 2013-2017-ig. Ezen felül városi, regionális, országos lovas rendezvényeket szervez. Munkája során kiemelt feladatának tartja az egészséges életmódra való nevelést, a sport szeretetének közvetítését és az alternatív egészségfejlesztő módszerek átadását.

A projekt célja egy háromnapos sportrendezvény lebonyolítása, melyen a helyi lakosok ingyenesen vehetnek részt. A rendezvénysorozat fő fókuszában a sport szeretetének közvetítése és az egészséges életmódra való nevelés áll, mely elveket az esemény a Sárospatakon elérhető sportformákon keresztül, valamint szakértői workshopokon keresztül hivatott közvetíteni.

Sárospatak város nagyszerű természeti-környezeti adottságokkal rendelkezik, mely kiváló lehetőségeket nyújt az egészséges életmódhoz, a környezet közeli rekreációhoz, aktív sporthoz kötődő tevékenységeknek, melyeknek elvitathatatlan az életmód- és közösségfejlesztő hatása (jelentősége, szerepe(?)).

Augusztus utolsó hétvégéjén, 27-29-ig kerül megrendezésra a háromnapos workshop a Betyár Lovasközpontban Sárospatak-Végardón. A rendezvényre több sportszakembert és ebészséges életmód-szemlélet kialakításához kapcsolódó előadót hívtunk meg.

A szabadban (is) végezhető mozgások bemutatása interaktív, lényege a részvétel. Ezt követően előadóink bemutatják ennek pszichés, életmód- és táplálkozásbeli hátterét is, sok érdekességgel, szórakozással. Az előadókkal beszélgetősarkot is kialakítunk.

Előre bejelentkezett résztvevők számára egyéni tanácsadást is nyújtanak meghívott szakembereink – Köves Zsuzsa kineziológus, Czike Zsuzsa pár- és családterapeuta, valamint Lipovszky Csenge illatesztéta.

A programunk nyitott, sportprogramjainkon nézőként is részt lehet venni, de várjuk a vállalkozó kedvű mozogni vágyókat is nagy számban. 

Családok részvételére számítunk, élménydús programokat szervezünk a gyermekek számára is, hiszen az egészséges életmód-szemlélet elterjedésében ők a jövő.

A program folyamán a résztvevők több pavilonban megízlelhetik Tokaj hegyalja kiváló illatos nedűit is. 

„A projektről bővebb információt a Betyártanya lovasközpont facebook  oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Elérhetőség: Lívják Emília, +36309982528, 

 

 

Share

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528