Két ember között a legrövidebb út egy Mosoly

Két ember között a legrövidebb út egy Mosoly

Többnyire alábecsüljük a mosoly, egy simogatás, egy kedves szó, egy figyelő tekintet, egy őszinte bók, vagy csekélyke törődés erejét. Ezek az „apróságok” képesek új irányt szabni az életünknek. Ez igaz a mosolyt adó és a mosolyt befogadó számára. Nem is gondolnánk, milyen végtelen sok lehetőség adódik nap, mint nap, hogy szeretetünket kimutassuk, rámosolyogjunk embertársunkra, kinyissuk a szívünket más felé.
A tiszta, őszinte mosoly mögött jó érzés, szeretet, elfogadás, ítéletmentesség lakozik. Nehéz fogalmak ezek, de annál nagyobb hatással bírnak. Felelősségünk kitisztítani szívünkből a negatív érzéseket, mert nemhogy környezetünkre, hanem elsősorban saját magunkra van romboló hatással. Általában ezt akkor vesszük észre, ha baj van.

Az élet tanítja az embereket a feltételnélküli elfogadásra. Ez tükröződik az idős emberek arcán is. Biztos előttünk van egy idős néni kedves, mosolygós, ránccal teli mégis szép arca, amiben benne van egy ÉLET. Nagy tisztelettel nézem az idős embereket és sokat gondolkodom rajtuk. Próbálom megérteni általuk az életet. Tudom, hogy nem lehet megérteni az egész élete, de próbálok tanulni tőlük, változni és változtatni. A tekintetükben benne van sok csalódás, sok veszteség, sok-sok tanulság, sok kudarc, sok pofára esés, sok születés és halál, és mégis kedves, és szeretetet sugárzó. Sokszor azt tapasztaljuk, hogy az idős emberek nem beszélnek sokat, de amit mondanak, éppen jót, jól, jókor mondják. Árad belőlük nyugalom. Azt mondjuk, hogy milyen bölcsek. Nem véletlenül volt az indiánok törzseknél is a „Vének tanácsa”, akik segítették az utánuk jövők életét tapasztalataikkal, javaslataikkal.

Ahogy megy előre az idő, egyre jobban érzi ezt az ember és választhat, hogy hogyan tovább.

Erősítjük-e magunkat, azáltal, hogy levetkőzzük a negatív szokásokat. Elkezdjük-e a tartós negatív érzéseket feldolgozni, elengedni?

Erősítjük-e a pozitív kisugárzásunkat?

Megtanulunk-e mosolyogni, elfogadni, szeretni?

7. tipp a mosoly felé

  • Egy mosoly semmibe sem kerül, viszont hasznos. A körülötted élőket is jó érzéssel tölti el.
  • Kedves lehetsz mindenkihez, anélkül, hogy szerethetned kellene őt.
  • Élvezd, hogy az emberek hatással vannak rád.
  • Odafigyelésed sokszor nagyobb hatással lehet másokra, mint beszéded.
  • Érdeklődj őszintén mások iránt! Hallgasd végig őket!
  • Az ember legfőbb vágya, hogy valakinek szüksége legyen rá, úgy ahogy van, és amilyen, feltételek nélkül.

Az 5 szeretetnyelv / Gary Chapman

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Gyakorold először a közeli szeretteid, családod körében! ☺

Aztán a barátaid körében! ☺

Aztán az idegenekkel is! ☺

Menni fog! ☺

Csak egy MOSOLYT! ☺

Share

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528