Félidő

Ez a 25. írásom.

100 forintnak 50 a fele. ☺ Az 50-nek 25. Itt és most ez a 25. ☺

Még 25 nap és 50 vagyok. ☺

Érdekes, hogy én a 25. szülinapomat éltem meg legalább ekkora várakozással a szívemben. Se a 30 és se 40 nem volt ennyire kiemelt. ☺

Tudom, hogy nincs nagy jelentősége, mert minden születésnap nagyon fontos az ember életében, de ezeknek a kerek számoknak azért mégis van egy kis privilégiuma. Biztosan mindenkinek van 1-2 szülinap az életében, ami kicsit fontosabb, mint a többi. És ez nekünk, saját magunknak fontosabb. Azt gondolom, hogy ez nem önzőség, hanem egészséges önértékelés, vagy inkább „énértékelés”.

Az ÉN vagyok, LÉTEZEM értékelése. A földi élet ünnepe. A földi élet vagy van, vagy nincs. Miután van, miért ne ünnepelnénk? Miért ne ünnepelnénk magunkban is. Miért ne emelnénk fel szívünket! Felemelni szívünket magunkban. Senki nem emeli fel helyettem. Az utamat én járom, az életemet én élem. Minél jobban tudom a bensőm, annál többet tudok segíteni a környezetemnek, a gyermekeimnek, a családomnak, a barátaimnak, teli hálával és alázattal. Adni.

A szerelmünknek, a gyermekünknek, a szüleinknek, a barátainknak megszervezzük a szertartásokat, az ünnepet.  Szükség van a szertartásokra kívül és belül. Ezekre az alkalmakra megvesszük a tortát és a pezsgőt, de belül, hogyan emeljük fel, hogyan öltöztetjük fel a szívünket?

…Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Fontos-e az, hogy TE hogyan ünnepled saját magad? A Te kis lelkednek, vajon fontos-e, hogy hogyan érkezel ahhoz a szent naphoz, amikor megszülettél?

Értékeled-e a születés szentségét, és áldását! Egy kicsit mélyülj el a születés pillanatában. Érezd át milyen fizikai érzések jönnek fel benned, amikor arra gondolsz, hogy megszületik egy élet. A CSODA!  

Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Megszelídítetted már a lelked?

Csak bátran! Ne ijedj meg az ÉN-ÉRTÉKELÉSTŐL!

A mindennapokban rohanunk! Állj meg! Légy magaddal egy picit! Éld meg a pillanatot! Értékeld a pillanatot.

Aztán úgyis rohansz tovább… ☺

Én most ezt teszem.

Köszönet és Hála érte! ☺

Share

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528