Elegancia és nyugalom

Corina, Legina

Izgalmas ez a helyzet. Két óriási szürke. 1 szürke lovam van már egy póni. Most lett 2 gyönyörű kanca.

Ahonnan hozom a tulajdonos alapelve a NYUGALOM!

Hihetetlen nyugalom volt mindenhol. Az alkalmazott, a tulajdonos, a családja, az unokája, a lovak, mindenki nyugalomban. Azt mondja, hogy nagy szüksége van a lovaknak a nyugalomra.  Ugyanezt gondolom. Nagyon sok hasonlóság van a szemléletünkben.

Tegnap nagyon tartalmas napunk volt. Nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. Megnéztük a ménest, a tenyészetet. Nagyon szép állomány. Gyönyörű kancák, mének, 1 éves és 2 éves csikók, hannoveri, holland és német sportló fajtákból. A tulajdonos mesélt a tenyésztésről, a lovairól, a versenyzésről, a gazdaságról. Egy kis ízelítőt kaptunk a német precizitásból, a rendszerszemléletből, a konceptuális gondolkodásról. A feleség pedig elhalmozott minket minden földi jóval.

És eljött a reggel. A pulzusom nem nyugalmi állapotban volt. Kimentünk a lovardába, a lovász mindent előkészített, a lovak már vártak. ☺ Óriási, elegáns állatok. Nem volt még ilyen magas lovam, és persze német fajtájú sem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudjuk őket lovagolni. Szeretnék a lovaglás oktatásban, a haladó gyerekeknek olyan lovakat biztosítani, amelyeken magasabb szintű lovaglást tanulhatnak.

Minden lovas oktatási szinten különböző szintű és tulajdonságú, mentalitású lovakra van szükség. Gyerekek és kezdők számára az idősebb nyugodtabb vérmérsékletű lovakat, a középhaladóknak lendületesebb, fiatalabb lovakat és a haladóknak pedig ezeket a magas, kicsit élénkebb vérmérsékletű lovakat használjuk.  

Sok lószállításban volt már részem, és meg kell, hogy mondjam ez egy zökkenőmentes beszállás volt. 20 perc alatt fenn voltak. Kedves ÓRIÁSOK! ☺ Sok-sok répa és már fenn is vannak. Egy hangos szó nem volt, türelem és szeretet.

Amikor gondolkodtam a mai címen, valamiért az ELEGANCIA jutott eszembe. Nekem a lovak mindig eleganciát sugároznak. A küllemük, a mozgásuk rendkívül elegáns. Stílus, előkelőség, könnyed finomság, választékosság, ízlésesség, tisztaság, kecsesség.

A ló tükrözi számomra a teljességet.

Izgalom van…

Úton hazafelé…

Share

KAPCSOLAT


E-mail

 

Telefon

+36 30 99 82 528